Är det farligt att besöka ruiner?

Här hittar ni samlad info angående forumet.

Moderatorer: benkar, Klingen, kristofer, jornmark

Användarvisningsbild
28Dagarsenare
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 24 mar 2010, 18:33
Kontakt:

Är det farligt att besöka ruiner?

Inlägg av 28Dagarsenare »

Att besöka ruiner och övergivna platser är inte som att promenera runt hemma i kvarteret
Att besöka ruiner och övergivna platser är inte som att promenera runt hemma i kvarteret eller att åka till köpcentrumet i närheten av där man bor. I vårt vardagliga liv och de miljöer som man vanligtvis rör sig i, så styrs miljön/säkerheten av en mängd regelverk och lagar, allt som ett skydd för oss medborgare i det vardagliga livet, vi förväntar oss helt enkelt att det ska vara säkert att befinna oss i vår vardagliga miljö. (Vilket ibland visat sig vara dumt, hissen finns ibland inte där när dörren öppnas, istappar faller ned, vilket gett tragiska resultat)

Svårt bedömma riskerna på ett korrekt sätt
Det farliga med Urban Exploration/Ruinturism handlar till stor om att du vid besök av ruiner och övergivna platser, rör dig i en, för just dig väldigt ovan miljö, där dina vanliga erfarenheter och referenspunkter inte räcker till för att bedöma riskerna på ett korrekt sätt.

Det är en djungel där ute
Att besöka ruiner och övergivna platser kan jämföras med att du befinner dig i djungeln, i en krigszon, eller något så enkelt som att alla gator plötsligt belagts med is. I sådana lägen måste du se på din omgivning och alla risker på helt ett annorlunda, och mer aktivt sätt, än vad du gör till vardags.

Låt oss ta några exempel:
  • Vid en ruin/övergiven plats kan det vara så att alla brunnslock saknas, där man minst förväntar sig det, att golvet är fullt av hål, man vänder sig om, golvet eller trappan man förväntade sig bakom ryggen, finns inte alls, eller något så enkelt som att fem av 20 trappsteg helt enkelt saknas. Tänker man inte på det i sin iver kring att utforska, så kan det snabbt ske en olycka.
  • Vid en ruin/övergiven plats så kan det helt oväntat dyka upp människor med svåra missbruksproblem, vilket gör det besvärligt att förutsäga deras reaktionsmönster. Det kan också dyka någon annan aggressiv person som har synpunkter kring att du befinner dig på hans/hennes område.
  • Vid de flesta ruiner/övergiven platser är det väldigt lätt att skada sig på skarpa, och ofta rostiga rester, som sticker ut från tak/golv eller väggar, för att inte tala om de stora mängder av krossat glas som återfinns på de flesta platser.
  • Eftersom naturen ofta återtagit byggnaderna ska man inte heller bortse från de risker som vilda djur utgör.
Lita inte på gamla rutiner du tror räcker till
Allt detta detta innebär att den som utövar Urban Exploration/Ruinturism måste inta ett mycket aktivt förhållningssätt till omgivningen. Att förlita sig på gamla rutiner eller invanda beteenden (Jag är van att ta hand om mig själv) skapar tyvärr oftast de värsta säkerhetsriskerna.

Ta ditt egna ansvar, var försiktig!
Man får alltså som besökare av ruiner/övergivna/bortglömda platser, själv se till vart man sätter ned foten, inte förvänta sig att golvet håller, inte förvänta sig att det finns ett fungerande skyddsräcke som förhindrar fallolyckor, finns inget som varnar för att det inte finns tillräckligt med luft längst inne i det där bergrummet. Och i mörka utrymmen, väldigt viktigt att ha med sig tillräckligt med belysning.

Ta dig en funderare innan, och utforska inte på egen hand
Oavsett vart på nätet man/du hittar tips kring spännande/intressanta platser/miljöer, antingen om det är här på 28dagarsenare.se eller andra platser, så ska man/du ta sig en funderare innan man/du ger sig ut på utflykt bland ruiner, och framförallt, inte ge sig ut själv, utan enbart tillsammans med kamrater du litar på, som tar hand om dig om det trots allt gått fel.

Möjlighet sprida information kring farliga aktiviteter och besök.
Många Urbana utforskares/Ruinturisters besök sker ibland i en juridisk gråzon. Om du som representant/säkerhetsansvarig för en anläggning uppmärksammar att besök sker och ser stora risker med sådana aktiviteter: Du kan alltid registrera dig på forumet och kommunicera direkt med våra medlemmar om dessa problem.


Historien/Bakgrunden kring 28dagarsenare HÄR

Läs mer om "Vad är UE/Ruinturism?" HÄR

Läs mer om 28dagarsenare.se Hederskod HÄR


//28dagarsenare.se Ägare och Moderatorer
Senast redigerad av 2 benkar, redigerad totalt 0 gång.