Forumets hederskod/regler

Här hittar ni samlad info angående forumet.

Moderatorer: benkar, Klingen, kristofer, jornmark

Användarvisningsbild
28Dagarsenare
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 24 mar 2010, 18:33
Kontakt:

Forumets hederskod/regler

Inlägg av 28Dagarsenare »

Välkommen!
Du är varmt välkommen till 28dagarsenare! Forumet är en öppen samlingsplats för Urban Explorers och Ruinturister, samt för dig som helt enkelt är nyfiken på övergivna och/eller bortglömda platser. Att läsa inlägg och diskussioner här kan du göra utan att först registrera dig på forumet.

Vill du delta i diskussioner och skriva egna inlägg på forumet, så måste du först registrera dig, vilken du kan göra HÄR

Som registrerad medlem på 28dagarsenare förväntas du följa några enkla regler, om du accepterar dessa regler, så är du varmt välkommen som medlem på 28dagarsenare!

1. Uppträdande på forumet
På 28dagarsenare förväntas ett korrekt och vuxet uppträdande. Vi uppför oss väl mot varandra, och i huvudsak gäller regeln att vi bemöter andra som vi själva vill bli bemötta. Personliga påhopp, alltför hårda ord, och rena trakasserier mot andra, är något som inte tolereras.

2. Detaljerade uppgifter/kordinater kring platser/ruiner
Innan man i en tråd/diskussion publikt skriver ut exakt var en ruin/plats finns, så ska man fundera i några minuter, om det är lämpligt, eller inte. Detta med hänsyn till både en eventuell ägare av ruinen, och framförallt, hänsyn till efterföljande besökare. Man bör ha i åtanke att alla som läser inlägg på 28dagarsenare inte är som vi, det vill säga, enbart besöker ruiner, och sedan lämnar platser helt orörda.

Väljer den som besökt en plats/ruin och startat en tråd om sitt besök, att inte skriva ut exakt namn/plats/kordinat, så får du som medlem på 28dagarsenare, även om du råkar veta vart det är, inte avslöja namn/kordinat genom att ange det i ett svar/fråga. Använd istället PM-funktionen, för diskussioner kring mer detaljerad position/plats.

Om någon väljer att i ett inlägg ange detaljerade uppgifter/kordinater kring platser/ruiner, och inlägget anmäls av någon 28dagarsenare-medlem, eller rent allmänt uppfattas som olämpligt utifrån exakt namn/plats/kordinat, så kan det förekomma att 28dagarsenare moderatorer editerar namn/kordinater i inlägget, och i notering för moderering/editering istället hänvisar intresserade att via PM kontakta den som gjort inlägget, för eventuella diskussioner kring detaljerad position/plats.

3. En viktig regel/hederskod runt UE/Ruinturism på 28dagarsenare
När du besöker en ruin/övergiven plats, lämna platsen så som du fann den, ta bara med dig minnen och eventuella bilder du fångat i din kamera. Vid besök i ruiner/övergivna platser så ska man alltså inte bryta sig in, man ska inte slå sönder något, och man ska inte stjäla/ta med sig något från platsen i fråga.

4. Diskussioner kring Militära och Civila skyddsobjekt (SO)
På 28dagarsenare är det förbjudet att diskutera, avbilda/beskriva (lägga upp eller länka till bilder/beskrivningar) rörande Militära eller Civila skyddsobjekt där det råder foto/avbildningsförbud. Det är inte heller tillåtet att lägga upp bilder/beskrivningar, samt föra diskussioner som rör illegala besök på/i Militära eller Civila skyddsobjekt där det råder tillträdesförbud.

5. Din egen säkerhet
På 28dagarsenare finns många diskussioner och bilder runt intressanta övergivna/bortglömda platser, spännande ruiner helt enkelt. 28dagarsenare är enbart ett forum/diskussionsplats runt dessa intressanta/spännande platser. Om just du blir inspirerad till egna besök, tänk på att Urban Exploration/Ruinturism inte är helt ofarligt, utan att det är upp till dig själv att bedöma risken att själv besöka dessa platser.

Läs mer om riskerna med att besöka ruiner HÄR

Historien/Bakgrunden kring 28dagarsenare HÄR

Läs mer om ”Vad är UE/Ruinturism?” HÄR
//28dagarsenare.se Ägare och Moderatorer
Senast redigerad av 5 benkar, redigerad totalt 0 gång.
Anledning: Justerat länkar